Friday 23 September 2011

ΑΠΟ "ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/10" ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ!

ΑΠΟ "ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/10" ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ!

Δεδομένο: έχουμε το ακριβότερο ψωμί και γάλα σε όλη την Ε.Ε. (διαβάστε σχετικά άρθρα σε όλες τις εφημερίδες). Από 1 Οκτ. οι εταιρείες σκοπεύουν να αυξήσουν την τιμή ακόμη περισσότερο.

Δράση: Σταματάμε να αγοράζουμε ψωμί και γάλα για 7 ημέρες. Από Δευτέρα 26/9 έως Κυριακή 2/10

Σκοπός: αν οι γαλακτοβιομηχανίες και οι αρτοπώλες δεν διαθέσουν ένα μεγάλο ποσοστό των προϊόντων τους για μία ολόκληρη βδομάδα τότε θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές. Δεν θέλουμε να τους κλείσουμε. Θέλουμε να μας σέβονται ως καταναλωτές και να μην αισχροκερδούν εις βάρος μας.

Γιατί να το κάνουμε: Μην περιμένετε από καμία κυβέρνηση και κανένα καταναλωτικό σύνδεσμο να λύσει τα οικονομικά προβλήματά σας. Οι νόμοι της αγοράς θα πρέπει να επιβάλλονται μόνο από τους καταναλωτές. Εμείς έχουμε τα χρήματα, εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς καθορίζουμε τους νόμους της αγοράς. Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σ' αυτή την ενέργεια.
Ποτέ οι λίγοι δεν ήταν πιο δυνατοί από τους πολλούς. Κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.
Αυτή είναι η θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας.

Γιατί μόνο γάλα και ψωμί;
Είναι είδη βασικής ανάγκης και καταναλώνονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Η αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων - καρτέλ ειδικά στα τρόφιμα, έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να συνεχιστεί και με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Τι θα συμβεί αν δεν πετύχει αυτή η προσπάθεια;
Θα συνεχίσει να επιδεινώνεται αυτή η κατάσταση εις βάρος όλων μας. Αν η συμμετοχή μας δεν είναι μαζική οφείλουμε να ξαναπροσπαθήσουμε μέχρι να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορούμε να πετύχουμε! Εξαρτάται αποκλειστικά από την ατομική καταναλωτική συμπεριφορά του καθενός από εμάς. Τέτοιες κινήσεις γίνονται επανειλημμένα σε όλη την Ευρώπη με ευεργετικά αποτελέσματα για τον καταναλωτή.

Τι πρέπει να κάνουμε: Όλοι μπορούμε αμέσως να δράσουμε απλά μην αγοράζοντας ψωμί και γάλα για μία βδομάδα και προωθώντας αυτό το email σε όλους τους φίλους μας. Συζητήστε το μεταξύ σας.
Αν πιστεύετε ότι θα βοηθήσει ξαναστείλετε το ίδιο email ως υπενθύμιση σε λίγες ημέρες.

Τι δεν πρέπει να κάνουμε:
Δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε.
Δεν πρέπει να το ξεχάσουμε.
Δεν πρέπει να μην το στείλουμε με email σε όλους μας τους φίλους, συναδέλφους, συγγενείς.
Δεν πρέπει να μην το συζητήσουμε με τους ανθρώπους μας στο σπίτι, εξηγώντας -ειδικά στα παιδιά- για ποιο λόγο γίνεται αυτό και να τους βοηθήσουμε να το κατανοήσουν.
Δεν πρέπει να μην κάνετε υπομονή για μια βδομάδα. Κανείς δεν θα πάθει απολύτως τίποτα αν δεν καταναλώσει ψωμί και γάλα για μία μόνο βδομάδα.
Δεν πρέπει να αγοράσετε πριν τη Δευτέρα 26/9 πολύ ψωμί και γάλα για να έχετε επαρκείς προμήθειες για όλη τη βδομάδα του μποϊκοτάζ. Μ' αυτό τον τρόπο δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας. Οι εταιρείες δεν θα πάρουν ένα δυνατό μήνυμα και απλά θα αδιαφορήσουν για την προσπάθειά μας

Ποιος είναι πίσω από αυτό το email:
Δεν υπάρχει κανένας πολιτικός ή πολιτικό κόμμα κρυμμένος πίσω από αυτό το email. Προωθούμε αυτό το email γιατί αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύουν.

Μπορούμε να πετύχουμε. Εξαρτάται μόνο από εμάς!
Ας δείξουμε ότι η Κύπρος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

(Από email που κυκλοφορεί)

No comments:

Post a Comment