Thursday 14 April 2011

Παραγγείλτε μου καμήλα

Ξεκινώντας να πω ότι σπανίως εως ποτέ δεν οδηγώ επειδή δεν έχω κάτι καλύτερο να κάμω, πάντα κάπου πάω. "Τι λέει τωρά αυτός;" σκέφτεστε αλλά 15 λεπτά σε καφέ πάνω σε κύριο δρόμο θα σας πείσουν ότι ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα Κυπριακά χόμπυ είναι να κάνεις γύρους της Μακαρίου/Σπύρου Κυπριανού/Δισκοθήκες και πίσω .

Anyway αφού οδηγώ με σκοπό σημαίνει ότι δεν θέλω να κάμω ένα τέρμινο να φτάσω εκεί που πάω. Άρα οδηγώ σχετικά γρήγορα συνήθως. Και εδώ ξεκινούν τα προβλήματα. Αφήνω που μεγάλη μερίδα των οδηγών κοιμάται βόσκει σανό κατευθείαν που το χωράφι και πρέπει να κορνάρεις μπας και καταλάβουν ότι εν σε αυτοκίνητο και όχι στο κομμωτήριο/μπούκικο/spa, έχουμε τους οδηγούς χελώνες που ανάφερα παλιά καθώς και τα δύο άλλα σπαστικότατα πράγματα που σχετίζονται άμεσα με αυτή την βασανιστική συχνά εμπειρία είναι:

- Τα φώτα που έχουν ratio 5:1, δηλαδή αν είναι πράσινο για τη μιά μεριά 50 δευτερόλεπτα, για την άλλη είναι περίπου 10. Συνδύαστο με τους οδηγούς που χάσκουν, τι παίρνεις; Παιρνούν 4 αυτοκίνητα TOPS και αν θέλεις να μην αργήσεις πρέπει να περάσεις με κόκκινο πριν ανάψει το πράσινο για τους άλλους και να κινδυνέψεις να χτυπήσεις ή μη χειρότερα να πατήσεις κανένα πεζό. Τρανά παραδείγματα βλαμμενοσύνης:
* Φώτα από Πανεπιστήμιο Κύπρου/στρατόπεδο Παναγίδη προς Hilton. Καλά, κανένας που τους αρμόδιους δεν πέρασε από εκεί; Περνουν ΤΟ ΠΟΛΥ 5 αυτοκίνητα και μετά 1 λεπτό αναμονή! Εύγε εκάμετε τα σηιόνη.
* Στο ανήφορο του Πλατύ με λεωφόρο Κηρυνείας, έφαγα τα νιάτα μου εκεί, θέλω αποζημίωση που το Δήμο Αγλαντζιάς για τις ώρες πού έχασα τόσα χρόνια. 1 λεπτό x 4 φορές την ημέρα = 4 λεπτά τη μέρα x περίπου 20 μέρες το μήνα = 80 λεπτά το μήνα! Well done!

- Τα οδικά έργα. Καλά πόσο καιρό πρέπει να οδηγούμε σε μισή λωρίδα μπροστά από το Γιώρκειο (Υπουργείο Υγείας) και μπροστα από το Μετόχι του Κύκκου! Έλεος! Είναι από τις πιο κύριες αρτηρίες του οδικου μας δικτύου (του ποιού;), δουλέψετε υπερωρίες, βάλτε παραπάνω άτομα αλλά έχει τόσους μήνες. Χρυσό bonus είναι το ότι αντί για δρόμο η μισή λωρίδα που έμεινε έχει χαρακτηριστικά πίστας motocross! Δεν θα μείνει αυτοκίνητο ρε άχρηστοι όταν κόφκετε και ράφκετε το δρόμο με μια διάφορα ύψους 30 εκατοστά. Εν τζαι θέλω να κάμω πέταμα με το BMX εν με αυτοκίνητο που έρχομαι και αν πάω με παραπάνω από 15 km/h πάω ολόισια για πέταμα με ράμπα!

- Η γενική κατάσταση των δρόμων. Σαν οδηγάς ανέμελα, έχει ΕΝΑ ΛΟΥΚΚΟ ΝΑ! Παίζουμε κυνήγι θησαυρού και δεν το 'ξερα; Ή είπετε να κάμετε διάτρηση και την αφήσετε ανοικτή; Προς Θεού φτιάξετε τους δρόμους! Ούτε στην Κούβα δεν ήταν έτσι οι δρόμοι! Αν φέρω γαϊδούρι από τη Σαντορίνη που πάει πάνω-κάτω τους "χογλακόροτσους" στο μονοπάτι στα Φυρά θα αρνείται να ταράξει στους δρόμους μας! Αν έχει κανένας γνωριμίες σε Αραβικές χώρες και ειδικά με νομάδες/έμπορους καμήλας παραγγείλτε μου μια. Αν δεκτεί η καμήλα να με παίρνει πέρα-δώθε θα γλυτώνω και καύσιμα, ΜΟΤ, ασφάλεια και θα πηγαίνω και πιο ομαλά!

1 comment:

  1. en nomizo na emporousete na to gra4ete kalitera. tora kamete to ena copy paste je stilete to se kanenan pou jinous tous axristous pou en mes to ipourgio perki siggini8on llio (siga men dokoun simasia oi vortoi).

    ReplyDelete